Saturday, January 30, 2010

Puteri hati Ummi "Puteri Shafiqah Aliza"


Anak no duaku..Lahir pada 03hb September 2007..Lahirkan dia alhamdullilah senang..Sakit nak bersalin start kul 6.30am bersalin kul 8.15am...Waktu nak bersalinkan shafiqah ni aku tak ambil apa ² suntikan tahan sakit...cuma aku praktikkan teknik penafasan...alhamdullalah memang tak berapa sangat sakitnya compare anak yang sulung pergh setengah hari menahan kesakitan ...maklum lah tak de pengalaman macam mana nak kurangkan sakit bersalin..
Memang betul kalau kita lakukan teknik penafasan yang betul sewaktu contraction memang akan kurang sakitnya daripada kalau tak lakukan...cth:-
Penafasan serupa macam kalau kita tengah beryoga..Waktu contraction datang menyerang,tarik nafas selama contration tersebut berlansung dan lepaskan perlahan² sewaktu contraction dah kurang..Seterusnya lakukan lagi teknik sebelum nya sepanjang proses bersalin sampai baby kuar ...Anyway anak gadis ku tang satu ni petah berkata² dan fasih sebutan nya walaupun pada umur 1 thn lebih..(org lah kate ,dia cepat cakap)...Tapi memang dari baby lagi mulut dia memang kuat membebel sorang²...

Wednesday, January 20, 2010

Hari Pertama Kehidupan Putera Muhammad Shafariz


video
Inilah putera hati ku yang pertama..Setelah berhempas pulas sepanjang hari...Tepat waktu azan maghrib berkumandang baru lah Shafariz menjengah dunia...Lahir² je mata meliar tengok sana sini.

Di hari Pernikahan Ummi Erin & Papa Kerul


Kisah kami sebiji cam satu filem bollywood...Kuch² Hota Hai...Kalau sesape yang pernah tengok..
Kisah sahabat yang jatuh cinta ..
Aku pun tak terfikir kahwin ngan best friend sendiri ..Dari tadika kawan last² jadi hubby ..Sungguh kecil dunia...Jodoh depan mata...Cinta kami tak macam org² yang bercinta mungkin kerana kitaorg ni dah memang satu geng so kalau keluar berdating pun kengkawan yang lain pun ada sama....nak kata dating pun tak la...Mana ada candle light dinner ke pe and romantik² scene cam sepatutnya org bercinta...
Waktu nak kahwin dulu pun spontan jer pun...Memang tak habis 2-3 malam kalau nak cita story ni...nanti ada masa aku cite lagi ekk...Ni kasi upload gambar selepas majlis pernikahan aku tahun 2005 dulu...jangan gelak yer...memang nyirap gak ngam mak andam aku tuh..dah macam tepung gomak taruk kat muka dah make up aku...hihihih